CO BUDEME POTŘEBOVAT (4-6 porcí):
Kachna – 1 celý kus
Červené zelí– 1 střední kus
Knedlík podle chuti
Cibule – 1 ks
Sůl, Kmín
Ocet – 1 PL
Cukr – 2 PL
JAK NA TO:
Pokud jsi někdy dostal radu nebo jsi četl recept na pečenou kachnu, určitě ti všichni zdůrazňovali, že je nutné ji péct zakrytou na 120° po dobu 4,5 hodiny a pak jí nechat ještě zapéct. Opravdu máš čas myslet na to, že za 6 hodin si chceš dát kachnu? Vyzkoušej jí takto. Maso se bude samo oddělovat od kosti, bude nádherně jemné a kůže bude křupavá.
Kachnu umyješ, oboustranně a také zevnitř osolíš a položíš na pekáč. Posypeš kmínem, zakryješ a pečeš 2 hodiny na 160°. Kachna pustí dostatek tuku, ale přece jenom dávám trochu oleje na začátek, aby se ze začátku nepřipekla. Následně sundáš pokličku, zvýšíš teplotu na 180° a pečeš dokud není krásně upečená a křupavá. Cca 30-45 min. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Pak si připrav hlubší pánev nebo hrnec s pokličkou. Nakrájenou cibuli trochu orestuješ na oleji. Přidáš nakrájené zelí, 2 PL cukru, 1 PL octu, trochu kmínu, promícháš a na mírné teplotě dusíš 1 hodinu. Průběžně mícháš.
Zapíjej červeným vínem nebo pivem. To už nechám na tobě.
Dobrou chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
561 kcal, tuky 33 g, bílkoviny 37 g, sacharidy 29 g, vláknina 4 g