CO BUDEME POTŘEBOVAT:
Výpek z masa, např. z tohoto pulled pork – trhané maso
Slanina uzená – 3 plátky
Celer – 50 g
Česnek – 1 stroužek
Bobkový list, Rozmarýn
Mouka hladká – pokud bys potřeboval zahustit
Voda
JAK NA TO:
Pokud ti zůstal výpek z masa, které jsi připravoval k obědu, tak ho přelij do menšího hrnce, přidej podle potřeby vodu, najemno nakrájenou slaninu, celer a česnek. Ochutíš 2 lístky bobkového listu, trochou rozmarýnu a vař na mírné teplotě 10 min. Celé to rozmixuj (před mixováním vyndej bobkové listy) a pokud to bude málo husté, tak zahusti moukou, kterou sis rozmíchal v malém množství vody.
Ideální na brambory nebo si tím klidně přelij i maso.
Dobrou chuť.
TIP: zahustit můžeš také bramborem, ale je to pracnější 😉
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
61 kcal, tuky 3 g, bílkoviny 2 g, sacharidy 7 g, vláknina 0 g