Čili olej a česnekovo-rozmarýnový olej

Čili olej a česnekovo-rozmarýnový olej

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

Olivový olej

Řepkový olej

Česnek + čerstvý rozmarýn

Sušené čili

JAK NA TO:

Pro oba oleje je postup víceméně stejný.

  1. Česnek oloupeš a nakrájíš na hrubší plátky. Necháš ohřát řepkový olej, přidáš do něj nakrájený česnek a větvičky rozmarýnu. Když se začnou péct, odložíš bokem a necháš trochu vystydnout. Nechceš, aby ti česnek zhořknul, jde jenom o to, aby pustil chuť.
  2. Sušené čili vložíš na suchou pánev a necháš ohřát. Až potom přiliješ řepkový olej, promícháš a opět odstavíš a necháš vystydnout.

Oba oleje naliješ do připravených nádob, kde je v poměru 1:1 zředíš s extra panenským olivovým olejem.

Pro lepší efekt ponech také česnek s větvičkami rozmarýnu.

PS: Olivový olej nezahřívej, je určený pro studenou kuchyň a ohřevem se může znehodnotit. Řepkový olej je pro změnu určen pro tepelné úpravy a má, podobně jako olivový, velmi dobrý poměr Omega-3 mastných kyselin.

Užívej!

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

41 kcal, tuky 5 g, bílkoviny 0 g, sacharidy 0 g, vláknina 0 g

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

VYZKOUŠEJ TAKÉ OSTATNÍ OMÁČKY/DIPY: