Majo Dižon

Majo Dižon

CO BUDEME POTŘEBOVAT (1 porce):

Olivy černé – 50 g

Cherry rajčata – 6 ks

Hlávkový salát – 6 listů

Kapary – podle chuti

Bílý jogurt řeckého typu – 2 PL

Majonéza – 1 PL

Dijonská hořčice – 0,5 PL

Sůl, Pepř, Olivový olej

JAK NA TO:

Moje nová nejoblíbenější příloha. Hlavně díky zálivce, podle které  vznikl i název receptu. MAjonéza-JOgurt a „dižonská“ horčice. V tomto stejném poměru si toho můžeš udělat kolik chceš. Dozdobíš trochou pepře.

Zeleninu jenom nakrájíš, osolíš, poliješ trochou olivového oleje, promícháš a máš hotovo.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

271 kcal, tuky 24 g, bílkoviny 6 g, sacharidy 8 g, vláknina 4 g


TIP: kapary můžeš použít jaké chceš, tyto veliké byly zrovna v akci 🙂 na Kypru jedí dokonce i stonek a listy, takže ty klidně také 🙂

PS: vyzkoušej i jiné saláty nebo klidně i jinou omáčku 😉