Sušené fazole – 250 g
Polévková zelenina – mrkev 4 ks, petržel 2 ks, celer (trochu), česnek 2 stroužky, cibule 1ks
Brambory – 6 větších kusů
Moravské uzené maso – 300 g
Voda – 1l + na namočení fazolí
Sůl, Pepř
JAK NA TO:
Rychlá a zdravá polévka z fazolí a uzeného masa za 30 minut
Polévka z fazolí a uzeného masa je výborná, sytá a zdravá. Příprava zabere pouhých 30 minut, ale nezapomeň si fazole předem namočit na 12 hodin do vody. 🙂
(pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Potřebné Ingredience a Postup
- Dva hrnce: V jednom hrnci uvař fazole s nakrájeným uzeným masem. Pozor na množství vody, mělo by jí být těsně nad fazolemi.
- Vaření fazolí: Vař přibližně 20 minut, dokud fazole nezměknou.
- Polévková zelenina a brambory: V druhém hrnci uvař nakrájenou polévkovou zeleninu a brambory. Nezapomeň osolit vodu v obou hrncích. Vař stejně dlouho jako fazole.
Rozmixování a Dokončení Polévky
- Mixování zeleniny: Obsah hrnce se zeleninou rozmixuj, ale ne úplně najemno – nech kousky zeleniny cítit.
- Přidání fazolí a masa: Přelij do hrnce uvařené fazole s masem. Proto bylo potřeba méně vody, aby polévka nebyla příliš řídká. Pokud je voda navíc, postupně ji přilévej podle požadované hustoty.
Dochucení
Na závěr přidej trochu pepře a podle chuti i chilli. 😉
Dobrou chuť!
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
175 kcal, tuky 3 g, bílkoviny 18 g, sacharidy 20 g, vláknina 8 g