Selská fazolová polévka

Selská fazolová polévka

Sušené fazole – 250 g

Polévková zelenina – mrkev 4 ks, petržel 2 ks, celer (trochu), česnek 2 stroužky, cibule 1ks

Brambory – 6 větších kusů

Moravské uzené maso – 300 g

Voda – 1l + na namočení fazolí

Sůl, Pepř

JAK NA TO:

Rychlá a zdravá polévka z fazolí a uzeného masa za 30 minut

Polévka z fazolí a uzeného masa je výborná, sytá a zdravá. Příprava zabere pouhých 30 minut, ale nezapomeň si fazole předem namočit na 12 hodin do vody. 🙂

(pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Potřebné Ingredience a Postup

  • Dva hrnce: V jednom hrnci uvař fazole s nakrájeným uzeným masem. Pozor na množství vody, mělo by jí být těsně nad fazolemi.
  • Vaření fazolí: Vař přibližně 20 minut, dokud fazole nezměknou.
  • Polévková zelenina a brambory: V druhém hrnci uvař nakrájenou polévkovou zeleninu a brambory. Nezapomeň osolit vodu v obou hrncích. Vař stejně dlouho jako fazole.

Rozmixování a Dokončení Polévky

  1. Mixování zeleniny: Obsah hrnce se zeleninou rozmixuj, ale ne úplně najemno – nech kousky zeleniny cítit.
  2. Přidání fazolí a masa: Přelij do hrnce uvařené fazole s masem. Proto bylo potřeba méně vody, aby polévka nebyla příliš řídká. Pokud je voda navíc, postupně ji přilévej podle požadované hustoty.

Dochucení

Na závěr přidej trochu pepře a podle chuti i chilli. 😉

Dobrou chuť!

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

175 kcal, tuky 3 g, bílkoviny 18 g, sacharidy 20 g, vláknina 8 g

POLÉVKA JE GRUNT: