Lososové špagety carbonara

Lososové špagety carbonara

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Špagety – 250 g

Losos, filet – 200 g

Mléko – 100 ml

Vajíčko – 2 ks

Parmezán

Sůl, Pepř, Rozmarýn

JAK NA TO:

Úplně jednoduchý recept na vynikající večeři nebo i oběd.

Těstoviny uvaříš v osolené vodě podle návodu na obalu.

Na pánvi mezitím opečeš lososa, kůží dolů. Pokud chceš, můžeš ho pak i obrátit, abys ho dopekl, ale opatrně, aby ti maso nevyschlo. Rybu po opečení vyndej na talíř, pánev jenom odlož bokem, aby trochu vychladla. Ještě jí budeš potřebovat, ale ne tak rozpálenou. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Špagety scedíš, maso rukami rozebereš na menší kousky.

V mléku rozšleháš 2 vajíčka a teď postupuj následovně. Do pánve vlož těstoviny, kousky lososa, lístky rozmarýnu a podlij připravenými vajíčky v mléku. Pánev vrátíš na sporák a na mírné teplotě a za stálého míchání připravíš jemnou omáčku, která ti krásně obalí špagety. Proto musíš ale pánev nechat nejdřív schladit, protože nechceš z vajíček udělat míchaná vejce.

Na závěr opepříš a posypeš parmezánem.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

434 kcal, tuky 12 g, bílkoviny 24 g, sacharidy 55 g, vláknina 3 g

A ČO VYSKÚŠAŤ AJ INÉ CESTOVINY?