CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Jehněčí hřebínek – cca 800 g
Česnek – 4 stroužky
Máslo – cca 1 cm hrubý plátek
Olivový olej – 1 PL
Rozmarýn, čerstvý – 2 větvičky
Čerstvá bageta – 2 ks
Sůl, Řepkový/Slunečnicový olej
JAK NA TO:
Blíží se nám Valentýn a ty bys rád/a svoji polovičku potěšil/a chutnou a lahodnou večeří, ale nechce se ti zároveň celý den strávit za sporákem? Nejlepší čas dopřát si, sice trochu dražší, ale o to lahodnější jehněčí maso. A kdy jindy, když ne teď?
Pokus se sehnat jehněčí hřebínek. Protože je v celku, dobře se ti upeče a elegantně se ti porcuje na kotletky.
Předehřej troubu na 200°. Hřebínek prudce opeč z každé strany na pánvi s řepkovým olejem po dobu 1 min. Potom vlož do pekáče a odkrytý peč 12-13 min, funkce horní grill a horký vzduch . Potom pekáč vyndej, zakryj pokličkou nebo alobalem a nech ještě 10 min. odpočívat. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Dokud se ti peče maso, rozpal pánev s olivovým olejem, na půlky nakrájeným česnekem a čerstvým rozmarýnem. Nepeč dlouho, ať ti česnek nezhořkne. Před koncem přidej máslo, nech roztát, celé promíchej a odstav.
Podél řebírek naporcuj kotletky, osol, polij česnekovým výpekem a zajídej čerstvými, křupavými bagetami. Pokud neseženeš čerstvé bagety, tak je v predehřáté troubě nech na 5 min. ještě pěkně zkřupavět.
Doporučuji červené víno a pěkný večer ti může začít.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
488 kcal, tuky 25 g, bílkoviny 30 g, sacharidy 35 g, vláknina 2 g