Jehněčí kotletky s česnekovým výpekem a bagetou

jehněčí maso, jehněčí hřebínek, kotleta, recept, valentýn, jak připravit jehněčí maso, kotletu, výborný recept, česnek, máslo, olivový olej, rozmarýn, bageta, červené víno

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Jehněčí hřebínek – cca 800 g

Česnek – 4 stroužky

Máslo – cca 1 cm hrubý plátek

Olivový olej – 1 PL

Rozmarýn, čerstvý – 2 větvičky

Čerstvá bageta – 2 ks

Sůl, Řepkový/Slunečnicový olej

JAK NA TO:

Blíží se nám Valentýn a ty bys rád/a svoji polovičku potěšil/a chutnou a lahodnou večeří, ale nechce se ti zároveň celý den strávit za sporákem? Nejlepší čas dopřát si, sice trochu dražší, ale o to lahodnější jehněčí maso. A kdy jindy, když ne teď?

Pokus se sehnat jehněčí hřebínek. Protože je v celku, dobře se ti upeče a elegantně se ti porcuje na kotletky.

Předehřej troubu na 200°. Hřebínek prudce opeč z každé strany na pánvi s řepkovým olejem po dobu 1 min. Potom vlož do pekáče a odkrytý peč 12-13 min, funkce horní grill a horký vzduch . Potom pekáč vyndej, zakryj pokličkou nebo alobalem a nech ještě 10 min. odpočívat. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Dokud se ti peče maso, rozpal pánev s olivovým olejem, na půlky nakrájeným česnekem a čerstvým rozmarýnem. Nepeč dlouho, ať ti česnek nezhořkne. Před koncem přidej máslo, nech roztát, celé promíchej a odstav.

Podél řebírek naporcuj kotletky, osol, polij česnekovým výpekem a zajídej čerstvými, křupavými bagetami. Pokud neseženeš čerstvé bagety, tak je v predehřáté troubě nech na 5 min. ještě pěkně zkřupavět.

Doporučuji červené víno a pěkný večer ti může začít.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

488 kcal, tuky 25 g, bílkoviny 30 g, sacharidy 35 g, vláknina 2 g

DALŠÍ INSPIRACE NA VALENTÝNA NÍŽE: