Těstoviny s rozpečeným sýrem, pancettou, špenátem a kapary

těstoviny, čedar, pancetta, niva, kapari, recept, špenát

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Těstoviny – 250 g

Pancetta – 100 g

Sýr s modrou plísní – 150 g

Čedar – 100 g

Baby špenát – 2 větší hrsti

Kapary – podle chuti

Sůl, Pepř, Řepkový olej

JAK NA TO:

Toto je jeden z dalších valentýnských receptů, které jsem připravil své manželce. Velice jí chutnalo! A myslím, že si ho připravíme i někdy jindy, jenom tak k obědu nebo večeři. Velmi jednoduchý, rychlý a zároveň chutný recept, který připravíš v jedné pánvi.

Budeš potřebovat pánev vhodnou do trouby. Když takovou nemáš, můžeš použít i zapékací mísu.

Těstoviny si uvař v osolené vodě tak, jak je máš rád. Budou se pak zapékat jenom 10 min., takže nehrozí, aby se ti nějak „rozvařily“.

Pancettu nakrájej na menší kousky a jelikož standardně nepouští dostatek tuku, podlij řepkovým olejem. Když chytí krásnou opečenou barvu, přidej těstoviny, nastrouhaný sýr s modrou plísní a baby špenát. Celé to promíchej, posyp nastrouhaným Čedarem a dej zapéct na 10 min., 180°, horní grill a horký vzduch.

Na talíři přidáš trochu pepře, kapary podle chuti a máš hotovo.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

599 kcal, tuky 33 g, bílkoviny 26 g, sacharidy 49 g, vláknina 5 g

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

A CO TAK DALŠÍ RECEPTY NA TĚSTOVINY?