Těstoviny s rozpečeným sýrem, pancettou, špenátem a kapary

těstoviny, čedar, pancetta, niva, kapari, recept, špenát

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Těstoviny– 250 g

Pancetta – 100 g

Sýr s modrou plísní – 150 g

Čedar – 100 g

Baby špenát – 2 větší hrsti

Kapary – podle chuti

Sůl, Pepř, Řepkový olej

JAK NA TO:

Toto je jeden z dalších valentýnských receptů, které jsem připravil své manželce. Velice jí chutnalo! A myslím, že si ho připravíme i někdy jindy, jenom tak k obědu nebo večeři. Velmi jednoduchý, rychlý a zároveň chutný recept, který připravíš v jedné pánvi.

Budeš potřebovat pánev vhodnou do trouby. Když takovou nemáš, můžeš použít i zapékací mísu.

Těstoviny si uvař v osolené vodě tak, jak je máš rád. Budou se pak zapékat jenom 10 min., takže nehrozí, aby se ti nějak „rozvařily“. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Pancettu nakrájej na menší kousky a jelikož standardně nepouští dostatek tuku, podlij řepkovým olejem. Když chytí krásnou opečenou barvu, přidej těstoviny, nastrouhaný sýr s modrou plísní a baby špenát. Celé to promíchej, posyp nastrouhaným Čedarem a dej zapéct na 10 min., 180°, horní grill a horký vzduch.

Na talíři přidáš trochu pepře, kapary podle chuti a máš hotovo.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

599 kcal, tuky 33 g, bílkoviny 26 g, sacharidy 49 g, vláknina 5 g

A CO TAK DALŠÍ RECEPTY NA TĚSTOVINY?