CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Vepřová panenka – 750 g
Nastrouhaný parmezán – 40 g
Česnek – 1 stroužek
Řepkový nebo Slunečnicový olej – na celý recept cca 1 dcl
Brambory – cca 2ks na osobu
Dýňe typu Hokaido apod. – stačí 1/2 (z té druhé poloviny si udělej třeba polévku)
Sůl, Pepř
Máslo – cca 10 g
Trochu mléka – cca 1 dcl
JAK NA TO:
Tento recept se jenom tváří složitě, ale věř mi, že tato lahodná a rychlá večeře se velice rychle stane oblíbenou mňamkou i u tebe doma.
Troubu si předehřeješ na 200°. Klasický statický ohřev. Žádné grily ani nic podobného.
Nastrouhaný parmezán, půl deci oleje a protlačený česnek smícháš ve sklenici, kde se ti vytvoří pěkně hustá hmota. Odložíš bokem na později.
Brambory oloupeš, dýni vydlabeš, umyješ a nakrájíš. Dáš společně vařit do osolené a vroucí vody na cca 15-20 min. dokud brambory nezměknou. Dýně bude hotová malinko dřív, ale je to jedno, stejně to rozmixuješ, takže pohoda. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Panenku na pánvi s trochou oleje prudce opečeš z obou stran. Každou stranu cca 1 minutu. Maso hned položíš na pekáč, opepříš a potřeš směsí parmezánu, česneku a oleje. Neboj se toho, pěkně hrubou a souvislou vrstvu a dáš péct do trouby, bez pokličky, aby se ti sýr hezky zapekl.
Necháš péct po dobu 12-15 min. podle toho, jak chceš mít panenku uvnitř růžovou a jak moc si přeješ sýr zapéct. Maso na fotce bylo pečeno přesně 15 min. a i tak bylo božsky šťavnaté.
Vodu z brambor a dýně sliješ, přidáš máslo a poctivě rozšťoucháš. Žádné mixéry! Hezky po staru, šťouchadlem.
Maso krájíš na medailónky a podáváš s kaší. Solíš až v případě potřeby na talíři.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
550 kcal, tuky 25 g, bílkoviny 47 g, sacharidy 34 g, vláknina 4 g