CO BUDEME POTŘEBOVAT (1 porce):
Hamburgerová bulka – 1 ks
Mleté hovězí maso 150g, jalapeños, čedar, cibulové kroužky
Sůl, Pepř, Hladká mouka
Omáčka na hamburgery (najdeš tady)
JAK NA TO:
Každý to zná. Maso a rozpečený sýr. To je báseň. Ochutnej ďalší klasiku tak, jak jí mám rád já.
Začni cibulovými kroužky. Obal je v mouce a opeč normálně v oleji až do křupava.
Připravíš si omáčku. Maso nejdřív vytvaruješ do rovnoměrné koule a pak ho rukou mírně roztlačíš do tvaru hrubšího karbanátku. Oboustranně opečeš na grilu nebo pánvi. Osolíš, opepříš. Doporučuji maso při opékání zatěžit, protože bude mít tendenci se ti stáhnout. Už se dnes prodávají „těžítka“ na maso, tak je jenom pohledej. Je to praktické i na steaky. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračovanie:
Po dopečení masa dej na rozpálenou pánev dvě oddělené kupičky nastrouhaného sýru. Nech je tam jenom krátkou chvíli. Velice rychle ti roztají. Jedna půjde pod maso, jedna na maso.
Bulku si rozřežeš a vnitřní strany opečes buď na grilu nebo pánvi. A můžeš si i vybrat zda na sucho nebo s trochou řepkového oleje.
Vrstvíš v tomto pořadí: omáčka, jalapeños, čedar, maso, čedar, cibulové kroužky a máš hotovo.
Dobrou chuť.
TIP: dej si k tomu například tyto hranolky 😉
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
687 kcal, tuky 53 g, bílkoviny 36 g, sacharidy 16 g, vláknina 2 g