Big Boy Burger

hamburger, domácí, recept, cheeseburger, mcroyal,

CO BUDEME POTŘEBOVAT (1 porce):

Hamburgerová bulka – 1 ks

Mleté hovězí maso 2 x 150g, slanina, čedar, vajíčko

Sůl, Pepř

BBQ omáčka, majonéza

JAK NA TO:

Je nutno říci, že nejsem první, kdo zkombinoval maso, slaninu, sýr a vajíčko. Ale tento recept jsem si poskládal ještě na studiích na VŠ a od té doby je mojí vlajkovou lodí, pokud se chci někde předvést. A navíc ho miluji. A teď se tu o něj s tebou podělím. Věřím, že ti přinese tolik uznanlivých „mňam“, kolik jich přinesl mně.

Maso nejdřív vytvaruješ do rovnoměrné koule a pak ho rukou mírně roztlačíš do tvaru hrubšího karbanátku. Oboustranně opečeš na grilu nebo pánvi. Osolíš, opepříš. Doporučuji maso při opékání zatěžit, protože bude mít tendenci se ti stáhnout. Už se dnes prodávají „těžítka“ na maso, tak je jenom pohledej. Je to praktické i na steaky.

Bulku si rozřežeš a vnitřní strany opečes buď na grilu nebo pánvi. A můžeš si i vybrat zda na sucho nebo s trochou řepkového oleje.

Vrstvíš v tomto pořadí: BBQ omáčka, maso, čedar, maso, majonéza, opečené plátky slaniny, volské oko a máš hotovo.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

1047 kcal, tuky 79 g, bílkoviny 67 g, sacharidy 16 g, vláknina 2 g


TIP: dej si k tomu například hranolky 😉 a nezapomeň vyzkoušet i ostatní burgry 🙂 a myslím, že nebudu daleko od pravdy, když napíšu, že toto je asi hlavní hvězda sekce Cheat days 😉

PS: to, jak si moc si maso propečeš, nechám ma tobě, ale já preferuji medium, tedy když je uprostřed ještě trochu růžové 🙂 a olivy? To mě napadlo dozdobit přímo u focení a nebylo to vůbec špatné, naopak 🙂