Vege burger

vegetarian, vegan, veggie, burger, recept, na grill

CO BUDEME POTŘEBOVAT (1 porce):

Hamburgerová bulka – 1 ks

Portobello – 1 ks (nebo pár větších žampionů), sýr s modrou plísní, baby špenát, rajče, červená cibule

Omáčka na hamburgery (nájdeš tady)

JAK NA TO:

Pokud nejíš maso, ale stejně si chceš dopřát dobrý burger, tak věřím, že ti tento bude chutnat. Já osobně jsem všežravec a dávám přednost tomu klasickému s masem, ale musím říct, že i tento mi velice chutná.

Připravíš si omáčku. Žampiony z jedné strany opečes a když je otočíš, nadrvíš na ně plesňový sýr a necháš je zakryté dopéct.

Bulku si rozkrojíš a vnitřní strany opečeš buď na grilu nebo na pánvi. Máš na výběr zda nasucho nebo s trochou řepkového oleje.

Pak už jenom vrstvíš: omáčka, baby špenát, opečené žampiony se sýrem, plátky rajčete, tenké plátky cibule a máš hotovo.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

307 kcal, tuky 19 g, bílkoviny 11 g, sacharidy 26 g, vláknina 6 g


TIP: dej si k tomu například hranolky 😉 a nezapomeň vyzkoušet i ostatní burgry 🙂

PS: a pokud si chceš dát i chilli, tak ti dávám volnou ruku 🙂