Klasický hamburger

domácí, hamburger, recept, klasický

CO BUDEME POTŘEBOVAT (1 porce):

Hamburgerová bulka – 1 ks

Mleté hovězí maso 150g, ledový salát, rajče, červená cibule, nakládaná okurka

Sůl, Pepř, Tabasco

Omáčka na hamburgery (nájdeš tady)

JAK NA TO:

Nejlepší je ten klasický burger, co myslíš? Maso, zelenina. V podstatě je to téměr i zdravé jídlo, no ne?

Připravíš si omáčku. Maso nejdřív vytvaruješ do rovnoměrné koule a pak ho rukou mírně roztlačíš do tvaru hrubšího karbanátku. Oboustranně opečeš na grilu nebo pánvi. Osolíš, opepříš. Doporučuji maso při opékání zatěžit, protože bude mít tendenci se ti stáhnout. Už se dnes prodávají “těžítka” na maso, tak je jenom pohledej. Je to praktické i na steaky.

Bulku si rozřežeš a vnitřní strany opečes buď na grilu nebo pánvi. A můžeš si i vybrat zda na sucho nebo s trochou řepkového oleje.

Vrstvíš v tomto pořadí: omáčka, pár kapek Tabasca, ledový salát, pár plátků rajčat, maso, tenké plátky cibule, pár koleček nakrájené nakládané okurky a máš hotovo.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

587 kcal, tuky 43 g, bílkoviny 29 g, sacharidy 17 g, vláknina 2 g


TIP: dej si k tomu například hranolky 😉 a nezapomeň vyzkoušet i ostatní burgry 🙂

PS: to, jak si moc si maso propečeš, nechám ma tobě, ale já preferuji medium, tedy když je uprostřed ještě trochu růžové 🙂