CO BUDEME POTŘEBOVAT (2 porce):
Vepřová žebírka – 1 kg
Marináda:
Med/Javorový sirup – 5 PL
Paprika uzená – 1,5 PL
Muškátový ořech – 1/4 ks nebo 0,5 PL, pokud ho už máš v prášku
Kmín – 0,5 PL
Worcester – 1 PL
Pomerančová kůra – cca z 1/5 pomeranču (opravdu ne moc, jen tak půl čajové lžičky max)
Chilli podle chuti
Na zapečení:
Zázvor – 4 cm kus (cca o velikosti lidského palce)
Česnek – 3 stroužky
Kečup – 125 ml
Worcester – 1 PL
Cukr – 2 PL
Dijonská hořčice – 1 čl
Chilli podle chuti
Na závěr:
Sezam
JAK NA TO:
Nejenom na Valentýna, ale klidně i na grilovačku. Fajnová domácí BBQ marináda, chutná, trochu sladká, trochu pálivá, trochu uzená… no sen.
Žebírka vlož do alobalu a celé je potři připravenou marinádou. Zabal je a nech celou noc v lednici. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
2 hodiny před pečením je z lednice vyndej. Peč je tak, jak jsou. Zabalené v alobalu 120 min. na 160°. Potom je odbal a potři je směsí na zapečení a na 180° v režimu horní grill a horký vzduch nech zapéct ještě 15-20 min.
Na závěr je posyp sezamem, který sis předtím bez oleje opekl na pánvi a máš hotovo.
Dobrou chuť.
TIP: kdyby náhodou, tak pomerančovou kůru můžeš vynechat, ale určitě nevynech tento Falešný Coleslaw 😉
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
825 kcal, tuky 61 g, bílkoviny 69 g, sacharidy 0 g, vláknina 0 g