Domácí paštika

Domácí paštika

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

Kuřecí játra – 500 g

Cibule – 2 větší kusy

Máslo – 250 g (200g k cibuli, 50g na zalití paštiky na závěr)

Slanina oravská – 50 g

Česnek – 1 stroužek

Sůl, Pepř, Rozmarýn

Brandy – nepovinné

JAK NA TO:

Receptů na domácí paštiky, nebo paté je dnes na internetu už opravdu hodně. Ale co tak udělat si jí jednoduše bez miliardy přísad? Pojďme na to.

Opečeš nakrájenou slaninu, dokud nepustí sádlo. Přidáš máslo, nakrájenou cibuli a česnek. Na velikosti nezáleží, stejně to budeš na konci mixovat. Dusíš na mírné teplotě.

Když máš cibuli do zlatova opečenou, přidáš na menší kousky nakrájená kuřecí játra. Promícháš a spolu dusíš, dokud se ti játra nepropečou. To, zda nejsou syrová zjistíš tak, že jedno rozkrojíš. Nenechávej je tam ale dlouho, nechceš je propéct do sucha. Chceš mít paštiku lahodnou. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování receptu:

Před koncem můžeš přidat trochu brandy. Neboj, alkohol se ti odpaří, ale chuťově ti jí posune o level výše.

Osolíš, opepříš a už to jenom celé rozmixuješ.

No a na závěr přichází to, co ti paštiku odliší od ostatních a udělá jí fantastickou. Nech zbytek másla roztát na mírné teplotě. Přidej natrhané lístky rozmarýnu, nech trochu spěnit a hned odstav. Když ti máslo trochu vystydne, zalij tím připravenou paštiku. Po vystydnutí v lednici ti na ní udělá krásnou, žlutou tukovou vrstvu, jak na obrázku.

Dobrou chuť.

TIP: pokud to budeš mít opravdu, ale opravdu velice hutné, můžeš přidat trochu vody a promíchat to 😉 neboj, nic se ti s tím nestane… tak jako tak jí do dalšího dne sníte celou, za to ti ručím 🙂

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci (bez pečiva):

200 kcal, tuky 16 g, bílkoviny 12 g, sacharidy 1 g, vláknina 0 g

DALŠÍ SKVĚLÉ POMAZÁNKY NAJDEŠ TADY: