CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Polohrubá mouka – 2 hrnečky
Cukr krystal – 1/2 hrnečku
Mléko – 2 hrnečky
Vajíčka – 2 ks
Sůl – špetka
Droždí – 1/2 ks
Slunečnicový/Řepkový olej
Cukr moučka
Mléčná čokoláda 200 g
Máslo
Pistácie pražené, nesolené
JAK NA TO:
To, že mám skvělý recept na nadýchané a hlavně jednoduché lívance už asi víš. Pokud ne, tak se podívej na tyto recepty na lívance.
Postup je stejný. Mouku, cukr, mléko a vajíčka spolu poctivě smícháš tak, abys dostal jemné těsto. Přidáš špetku soli, nadrvíš půlku kostky droždí a celé opět důkladně promícháš. Necháš odstát v pokojové teplotě 30 min.
Opékáš na rozpálené pánvi s kapkou oleje. S teplotou opatrně, aby se ti nespálili. Jakmile mám rozžhavenou pánev, stáhnu teplotu na mírně nízkou a konstantně udržuji. Uvidíš sám, to vychytáš časem. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Mezitím, co si připravuješ lívance si vem dva hrnce. Jeden větší a jeden menší, který do něj zapadne. Ve větším přivedeš k varu vodu a odstavíš. Položíš na něj menší hrnec, do kterého nalámeš čokoládu, přidáš trochu másla a jen tak necháš pomalu roztavit. Promícháš a směsí potom poléváš připravené lívance.
Pistácie jednoduše, v mlýnku nebo klidne i kladívkem, rozdrv na menší kousky. Posypeš trouhou cukru a máš hotovo.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
325 kcal, tuky 18 g, bílkoviny 5 g, sacharidy 35 g, vláknina 2 g