Kuřecí řízek se sezamem

Kuřecí řízek se sezamem

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Kuřecí maso (prsa nebo vykostěná stehna) – 600 g

Hladká mouka/Vajíčko/Strouhanka/Sezam

Sůl

Příloha: brambory, rýže nebo tento lahodný bramborový salát

JAK NA TO:

Kuřecí řízek je velice vděčné jídlo nejenom pro děti. Je to jednoduchá a univerzální chuť a mám pocit, že chutná opravdu každému.

Pokud máš kuřecí prsa vcelku, tak je podélně rozpůl na dva tenší plátky. Pokud máš kuřecí stehna, tak je opatrně vykosti.

Maso svými hánky jemně roztlač, nemusíš úpenlivě klepat, jak si zvyklý od sousedů každou neděli. Osol a začni obalovat v pořadí mouka-rozšlehané vajíčko-strouhanka se sezamem.

Olej si na pánvi rozpálíš a teplotu stáhneš na mírní. Ideální teplota je, pokud vložíš obalené řízky a hned se začnou péct. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

A teď to důležité, abys je neměl suché. Osmažit jedno maso trvá celkově cca 5 minut. Někdo otočí 2x na každou stranu, ale není to nutné. Stačí, když budeš sledovat barvu trojobalu. Když bude krásný žlutohnědý, máš jistotu, že je maso upečené a zároveň ti zůstane šťavnaté. Nenechávej ho tam déle, budeš ho mít suché a to nechceš.

Hotové řízky necháš chvíli odstát a můžeš se do nich pustit.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci (bez přílohy):

466 kcal, tuky 27 g, bílkoviny 33 g, sacharidy 22 g, vláknina 2 g

VÍC INSPIRACE NA SVÁTEČNÍ RECEPTY NAJDEŠ NÍŽE: