Vepřová žebírka s domácí BBQ omáčkou a sezamem

Vepřová žebírka s domácí BBQ omáčkou a sezamem

CO BUDEME POTŘEBOVAT (2 porce):

Vepřová žebírka – 1 kg

Marináda:

Med/Javorový sirup – 5 PL

Paprika uzená – 1,5 PL

Muškátový ořech – 1/4 ks nebo 0,5 PL, pokud ho už máš v prášku

Kmín – 0,5 PL

Worcester – 1 PL

Pomerančová kůra – cca z 1/5 pomeranču (opravdu ne moc, jen tak půl čajové lžičky max)

Chilli podle chuti

Na zapečení

Zázvor – 4 cm kus (cca o velikosti lidského palce)

Česnek – 3 stroužky

Kečup – 125 ml

Worcester – 1 PL

Cukr – 2 PL

Dijonská hořčice – 1 čl

Chilli podle chuti

Na závěr:

Sezam

 

JAK NA TO:

Nejenom na Valentýna, ale klidně i na grilovačku. Fajnová domácí BBQ marináda, chutná, trochu sladká, trochu pálivá, trochu uzená… no sen.

Žebírka vlož do alobalu a celé je potři připravenou marinádou. Zabal je a nech celou noc v lednici.

2 hodiny před pečením je z lednice vyndej. Peč je tak, jak jsou. Zabalené v alobalu 120 min. na 160°. Potom je odbal a potři je směsí na zapečení a na 180° v režimu horní grill a horký vzduch nech zapéct ještě 15-20 min.

Na závěr je posyp sezamem, který sis předtím bez oleje opekl na pánvi a máš hotovo.

Dobrou chuť.

TIP: kdyby náhodou, tak pomerančovou kůru můžeš vynechat, ale určitě nevynech tento Falešný Coleslaw 😉

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

825 kcal, tuky 61 g, bílkoviny 69 g, sacharidy 0 g, vláknina 0 g

 

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

DALŠÍ INSPIRACE NA VALENTÝNA NÍŽE: