CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Krůtí prsa – 500 g
Rýže – 1 hrnek / 250 g
Voda – 1,5 stejného hrnku
Na maso: Sůl, Pepř, Sladká paprika, Rozmarín, Koriandr, Hřebíčky, Hořčice, Řepkový olej
Na rýži: Kari, Řepkový olej, Cibule, Česnek, Zelenina podle chuti
JAK NA TO:
Tento jednoduchý, řekněme orientální oběd, si opravdu připravíš jednoduše. Koukej.
Maso nakrájíš na větší kousky, naložíš na 12 hodin do marinády a potom z toho buď uděláš špízy a nebo opečeš na pánvi. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Rýži si připravíš tak, že na oleji podusíš na malé kousky nakrájenou cibuli a česnek. Pokud máš čerstvou zeleninu, přidáš teď. Pokud mraženou, tak až na závěr. Přidáš rýži, podliješ vodou, osolíš, opepříš a necháš na mírné teplotě (hlavně zakryté) dusit, dokud se ti voda nevpije. Snaž se hrnec/pánev neotevírat. Když máš hotovo, přidáš kari, promícháš a necháš chvíli odstát.
Jogurtový dresink připravíš podle receptu, viz. výše.
A jednoduchá hostina může začít, protože to vše stíháš, než se ti připraví rýže.
Dobrou chuť.
TIP: Hřebíčky před pečením vyndej. Nech je jenom v marinádě, ať ti provoní maso 🙂
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
425 kcal, tuky 8 g, bílkoviny 38 g, sacharidy 55 g, vláknina 3 g