Segedínský guláš

Segedínský guláš

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4-6 porcí):

Vepřová plec – 600 g

Kysané zelí – 500 g

Smetana ke šlehání 33% – 250 ml

Cibule – 2 středně velké kusy

Sůl, Pepř, Sladká paprika

Vepřové sádlo (když nemáš, tak klidně řepkový nebo slunečnicový olej)

Voda – podle potřeby

Volitelné: Hladká mouka – 1 PL

JAK NA TO:

Segedínský guláš je tak jednoduchý recept, že ho lidi samozřejmě komplikují bujónikmi a nevím čím vším ještě. Přitom je to tak jednoduché.

Nakrájíš najemno cibuli. Na vepřovém sádle jí opečeš do zlatova a přidáš nakrájenou vepřovou plec. Osolíš, opepříš a přidáš polévkovou lžíci červené papriky, aby to mělo krásnou barvu. Opatrně a za průběžného míchání dusíš, aby se ti paprika nepřichytila, protože ti zhořkne. Když maso pustí trochu šťávy, podliješ skleničkou vody a dusíš na nízké teplotě alespoň 20min. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Přidáš kysané zelí a podliješ vodou tak, aby byla tesně k povrchu celé směsi. Ne víc, bylo by to pak zbytečně řídké. Dosolíš a opět přidáš za lžíci červené papriky. Promícháš a dusíš dál na nízké teplotě dalších 30 min. Na závěr přidáš ještě smetanu (pokud by to mělo být opravdu řídké, tak ve smetaně předtím rozmíchej lžíci mouky, ale ne víc!). Opět promícháš, necháš projít varem a máš hotovo.

Podáváš s knedlíkem a přidáš i trochu chilli, ať to má grády.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

590 kcal, tuky 22 g, bílkoviny 26 g, sacharidy 72 g, vláknina 5 g

POKUD MÁŠ RÁD MASO: