Masový špíz s kari rýží a jogurtovým dresinkem

šitauk, šašlik, recept, oběd, maso s rýží, jogurtový dresing, orientální kuchyň

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Krůtí prsa – 500 g

Rýže – 1 hrnek / 250 g

Voda – 1,5 stejného hrnku

Na maso: Sůl, Pepř, Sladká paprika, Rozmarín, Koriandr, Hřebíčky, Hořčice, Řepkový olej

Na rýži: Kari, Řepkový olej, Cibule, Česnek, Zelenina podle chuti

Jogurtový dresink

JAK NA TO:

Tento jednoduchý, řekněme orientální oběd, si opravdu připravíš jednoduše. Koukej.

Maso nakrájíš na větší kousky, naložíš na 12 hodin do marinády a potom z toho buď uděláš špízy a nebo opečeš na pánvi. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Rýži si připravíš tak, že na oleji podusíš na malé kousky nakrájenou cibuli a česnek. Pokud máš čerstvou zeleninu, přidáš teď. Pokud mraženou, tak až na závěr. Přidáš rýži, podliješ vodou, osolíš, opepříš a necháš na mírné teplotě (hlavně zakryté) dusit, dokud se ti voda nevpije. Snaž se hrnec/pánev neotevírat. Když máš hotovo, přidáš kari, promícháš a necháš chvíli odstát.

Jogurtový dresink připravíš podle receptu, viz. výše.

A jednoduchá hostina může začít, protože to vše stíháš, než se ti připraví rýže.

Dobrou chuť.

TIP: Hřebíčky před pečením vyndej. Nech je jenom v marinádě, ať ti provoní maso 🙂

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

425 kcal, tuky 8 g, bílkoviny 38 g, sacharidy 55 g, vláknina 3 g

POKUD MÁŠ RÁD MASO: