CO BUDEME POTŘEBOVAT (6-8 porcí):
Dýně Hokkaido – 1 středně velký kus
Brambory – 4 středně velké kusy
Voda – 1l
Smetana 33% – 200 ml
Dýňová semínka – za hrst
Sůl, Muškátový ořech
Olivový nebo Dýňový (pokud doma máš) olej
JAK NA TO:
Když se blíží podzim, ale i když se neblíží, můžeš si připravit tuto skvělou dobrotu, kterou každý připravuje nějak jinak. Někdy až zbytečně složitě. Je to jednoduchá dýňová polévka a dá se připravit bez zbytečných přísad a složitostí.
Dýni umyješ, vydlabeš a nakrájíš. Brambory oloupeš, nakrájíš a spolu s dýní dáš vařit do litru osolené vody.
Až ti brambory a dýně změknou, tak je rozmixuješ. Vodu nesléváš.
Přidáš smetanu a za průběžného míchání přivedeš k varu a pak odstavíš. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Dýňová semínka si na pánvi bez oleje opečeš.
Na talíři pak na polévku nastrouháš trochu muškátového ořechu, pokapeš olivovým nebo dýňovým olejem, přidáš opečené semínka a máš hotovo.
Dobrou chuť.
PS: mám pro tebe z dýně také zajímavý recept na perkelt, tak trochu jinak, případně pečenou dýni s kozím sýrem.. tak směle do toho, určitě vyzkoušej 😉
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
108 kcal, tuky 1 g, bílkoviny 4 g, sacharidy 20 g, vláknina 4 g