Pulled pork – Trhané maso

Pulled pork – Trhané maso

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

Vepřová plec (já dělám alespoň z 1,5 kg)

Sůl, Pepř, Sladká paprika, Česnek, Jablečný/Hruškový cider

JAK NA TO:

Jednoduchý a vynikající recept na trhané maso, tzv. pulled pork máš přímo před sebou. Vepřovou plec vložíš do zapékací mísy s pokličkou, ve které ho pak budeš péct. Celé ho potřeš výše uvedeným kořením a česnekem. Ani jedním nešetři. Zalij jablečným nebo hruškovým ciderem a nech celou noc marinovat v lednici.

Před pečením ho vyndej alespoň na 2 hodiny, ať není úplně studené.

Pečeš na 130° celkem 4,5 hodiny. Po upečení přelij všechnu štávu do připravené nádoby a necháš ještě 5 minut zapéct na 250°. Maso pak vydličkou roztlačíš, natrháš a můžeš podávat. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Standardně se z něj dělá pulled pork burger.

Vyzkoušej také pulled pork sandwich.

Z výpeku nezapomeň připravit gravy omáčku, která je geniální na bramborovou kaši nebo vařené brambory s máslem.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

232 kcal, tuky 6 g, bílkoviny 38 g, sacharidy 6 g, vláknina 0 g


TIP: můžeš dát i pálivou papriku, ale potom už není cesty zpět a celá porce masa bude pikantní 😉

DALŠÍ INSPIRACI NA TVŮJ CHEAT-DAY NAJDEŠ NÍŽE: