CO BUDEME POTŘEBOVAT:
Vepřová plec (já dělám alespoň z 1,5 kg)
Sůl, Pepř, Sladká paprika, Česnek, Jablečný/Hruškový cider
JAK NA TO:
Jednoduchý a vynikající recept na trhané maso, tzv. pulled pork máš přímo před sebou. Vepřovou plec vložíš do zapékací mísy s pokličkou, ve které ho pak budeš péct. Celé ho potřeš výše uvedeným kořením a česnekem. Ani jedním nešetři. Zalij jablečným nebo hruškovým ciderem a nech celou noc marinovat v lednici.
Před pečením ho vyndej alespoň na 2 hodiny, ať není úplně studené.
Pečeš na 130° celkem 4,5 hodiny. Po upečení přelij všechnu štávu do připravené nádoby a necháš ještě 5 minut zapéct na 250°. Maso pak vydličkou roztlačíš, natrháš a můžeš podávat. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Standardně se z něj dělá pulled pork burger.
Vyzkoušej také pulled pork sandwich.
Z výpeku nezapomeň připravit gravy omáčku, která je geniální na bramborovou kaši nebo vařené brambory s máslem.
Dobrou chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
232 kcal, tuky 6 g, bílkoviny 38 g, sacharidy 6 g, vláknina 0 g
TIP: můžeš dát i pálivou papriku, ale potom už není cesty zpět a celá porce masa bude pikantní 😉