CO BUDEME POTŘEBOVAT:
Světlé bagety
Trhané vepřové maso
Sterilizované okurky
Eidam/Gouda
Šunka
Plnotučná hořčice
Sůl, Česnek
Plantejny (nemýlit si se zelenými banánmi)
Červená řepa
JAK NA TO:
Když mi Pedro vyprávěl o pečených banánech (tedy plantejnech, ale přirovnal je k banánům, které mimochodem u nás také nejsou banány, jak je zná z Kuby), musím říct, že si získal mojí pozornost. Představa konzumace pečených banánů mi přišla tak trochu zvláštní, ale že to bude tak výborné, jsem nečekal. A opravdu to nejsou banány.
Víc o plantejnech/plantainech/plantýnech, tedy zeleninových banánech, najdeš na internetu, např. i na Wikipedii: https://cs.wikipedia.org/wiki/Plantain
Kubánsky sendvič sám o sobě až tak nevybočuje ze standardů, ale v kombinaci s těmito „pečenými banánmi“ je to opravdová dobrota. A stačí k tomu zajídat červenou řepu. Pro tyto účely bude postačovat ta předvařená. Člověk pak s tím má méně práce. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Sendvič připravíš jednoduše. Bagety rozpůlíš, potřeš máslem, mírně opečeš. Pak potřeš hořčicí, posypeš trhaným vepřovým masem, přidáš plátky šunky, sýru a na plátky nakrájenou sterilizovanou okurku. Na závěr to celé dáš zapéct. Stačí ti na to toastovač/sendvičovač/kontaktní grill.
Odřízneš obě špičky plantejnu. Podélně je nařízneš a vložíš do nádoby s horkou vodou. Po chvíli do řezu vložíš prst a pomocí něj oddělíš slupku. Po namočení v horké vodě a podélném naříznutí lze banán loupat. Jinak nikoliv. Takto oloupaný banán nakrájíš na kolečka a poprvé osmažíš na oleji. Necháš zchladnout a rukou stlačíš do placky. Tyto placky namočíš ve směsi soli, vody a česneku a podruhé osmažíš.
Je to netradiční parádička.
Dobrou chuť.
Recept: Pedro
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
626 kcal, tuky 12 g, bílkoviny 33 g, sacharidy 91 g, vláknina 10 g