Congri

Congri, recept, kubánsky, černé fazole, rizoto, netradiční, slanina, klobása

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Černé fazole – 1 plechovka

Rýže – 250 g

Anglická slanina – 100 g

Klobása (nebo salám)

Zelená paprika – 1 ks

Sůl, Římský kmín, Koriandr, Mletý bobkový list (už byl použit v receptu Picadillo)

JAK NA TO:

Když mi tento recept Pedro představil, mluvil o něm ve smyslu, že se používá také jako příloha k něčemu dalšímu. Když jsem ale ochutnal, musím říct, že je dobrý a sytý i sám o sobě. A bylo mi zdůrazněno, že to není rizoto!

Nakrájíš papriku, slaninu, klobásu a spolu je osmahneš. Pokud by pustili málo tuku, přidej trochu oleje. Pak následují fazole (klidně i s nálevem ať už slaným nebo pikantním, podle toho jaké koupíš) a rýže. Podliješ vodou a na mírné teplotě dusíš tak dlouho, aby byla rýže měkká a voda se vstřebala.

Dobrou chuť.

PS: nikdy nepoužij bílé fazole. To by pak nebylo Congri. A Congri to nebude ani když použiješ červené fazole, pak tomu říkají Moros y cristianos 😉

Recept: Pedro

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

562 kcal, tuky 12 g, bílkoviny 27 g, sacharidy 89 g, vláknina 12 g

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

VYZKOUŠEJ I OSTATNÍ KUBÁNSKÉ RECEPTY: