CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Černé fazole – 1 plechovka
Rýže – 250 g
Anglická slanina – 100 g
Klobása (nebo salám)
Zelená paprika – 1 ks
Sůl, Římský kmín, Koriandr, Mletý bobkový list (už byl použit v receptu Picadillo)
JAK NA TO:
Když mi tento recept Pedro představil, mluvil o něm ve smyslu, že se používá také jako příloha k něčemu dalšímu. Když jsem ale ochutnal, musím říct, že je dobrý a sytý i sám o sobě. A bylo mi zdůrazněno, že to není rizoto!
Nakrájíš papriku, slaninu, klobásu a spolu je osmahneš. Pokud by pustili málo tuku, přidej trochu oleje. Pak následují fazole (klidně i s nálevem ať už slaným nebo pikantním, podle toho jaké koupíš) a rýže. Podliješ vodou a na mírné teplotě dusíš tak dlouho, aby byla rýže měkká a voda se vstřebala.
Dobrou chuť.
PS: nikdy nepoužij bílé fazole. To by pak nebylo Congri. A Congri to nebude ani když použiješ červené fazole, pak tomu říkají Moros y cristianos 😉
Recept: Pedro
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
562 kcal, tuky 12 g, bílkoviny 27 g, sacharidy 89 g, vláknina 12 g