CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Mleté hovězí maso – 500 g
Cibule – 1 ks
Česnek – 2 stroužky
Zelené olivy – 200 g
Rozinky – za hrst
Pasírovaná rajčata – 500 g
Sůl, Římský kmín, Mletý bobkový list, Mletý koriandr, Zelený pepř (nakládaný), Olivový olej
Chléb
JAK NA TO:
Pravá chuť Kuby přímo od pravého Kubánce. V Praze jsem poznal Pedra, který byl tak hodný, že mi ukázal několik kubánských receptů. Měl trochu ztíženou situaci – dostal totiž podmínku, že musí být opravdu jednoduché a z dostupných surovin. Tady je první z nich. Kubánské Picadillo.
Na olivovém oleji osmahneš cibuli, česnek a mleté hovězí maso. Přidáš koření, sůl, olivy, rozinky, pasírovaná rajčata, povaříš a máš hotovo.
Prý to na Kubě jí s bílým chlebem, jak je vidět na obrázku. Ale můžeme si to dát s čím chceme. 😉
Dobroú chuť.
TIP: bobkový list můžeš použít klidně i celý, ale opravdu se sem hodí, když ho podrvíš.. 🙂
Recept: Pedro
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
531 kcal, tuky 29 g, bílkoviny 32 g, sacharidy 35 g, vláknina 4 g