CO BUDEME POTŘEBOVAT:
Treska, čerstvá, filet – 500 g
Zelené olivy – 100 g
Kapary – tak rozumně podle chuti
Pasírovaná rajčata – 500 g
Česnek – 2 stroužky
Cibule – 1 ks
Rýže – 250 g (1 hrnek)
Sůl, Bobkový list, Olivový olej
JAK NA TO:
Když jsem v létě s Pedrem debatoval a rozebírali jsme, které recepty by se mi hodili na stránku, tak jsem trval na tom, že musí být jednoduché. Ne proto, že byste si je nedokázali připravit, ale proto, aby se dali připravit kdykoliv. I po náročném dnu.
Na oleji si osmahneš najemno nákrájenou cibuli s česnekem, přidáš kousky natrhané/nařezané tresky, olivy, kapary, pasírovaná rajčata, bobkový list, sůl a vše spolu povaříš, dokud ti celá směs neprojde chutí. Nemusíš to vařit moc dlouho, tresku máš uvařenou za chvíli. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Rýži si pak připravíš tak, jak jí máš rád/a a máš hotovo.
Dobrou chuť.
PS: český název receptu je Treska v rajské omáčce 😉 a neváhej vyzkoušet i jiné recepty z ryb 😉
Recept: Pedro
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
398 kcal, tuky 8 g, bílkoviny 28 g, sacharidy 53 g, vláknina 2 g