Bacalao en salsa de tomate

treska, ryba, recept, kubánsky recept, kubánske recepty, obed, večera, rýže

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

Treska, čerstvá, filet – 500 g

Zelené olivy – 100 g

Kapary – tak rozumně podle chuti

Pasírovaná rajčata – 500 g

Česnek – 2 stroužky

Cibule – 1 ks

Rýže – 250 g (1 hrnek)

Sůl, Bobkový list, Olivový olej

JAK NA TO:

Když jsem v létě s Pedrem debatoval a rozebírali jsme, které recepty by se mi hodili na stránku, tak jsem trval na tom, že musí být jednoduché. Ne proto, že byste si je nedokázali připravit, ale proto, aby se dali připravit kdykoliv. I po náročném dnu.

Na oleji si osmahneš najemno nakrájenou cibuli s česnekem, přidáš kousky natrhané/nařezané tresky, olivy, kapary, pasírovaná rajčata, bobkový list, sůl a vše spolu povaříš, dokud ti celá směs neprojde chutí. Nemusíš to vařit moc dlouho, tresku máš uvařenou za chvíli.

Rýži si pak připravíš tak, jak jí máš rád/a a máš hotovo.

Dobrou chuť.

PS: český název receptu je Treska v rajské omáčce 😉 a neváhej vyzkoušet i jiné recepty z ryb 😉

Recept: Pedro

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

398 kcal, tuky 8 g, bílkoviny 28 g, sacharidy 53 g, vláknina 2 g

VYZKOUŠEJ I OSTATNÍ KUBÁNSKÉ RECEPTY: