CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Vepřová plec – 500 g
Rajčata – 4 ks
Cibule – 1 větší nebo 2 menší kusy
Česnek – 2 stroužky
Hořčice, plnotučná – 2 PL
Pivo – 300 ml
Voda – 400 ml (nemusíš jí dávat, můžeš to nechat hustější)
Rýže – 250 g
Sůl, Pepř, Řepkový olej a kdo chce, může i Chilli
JAK NA TO:
Receptů na vepřové na šťávě je snad milion. Každý to má rád trochu jinak, já to rád jednoduše, ale za to s vydatnou chutí.
Hodí se nejenom jako skvělý oběd, ale také jako večeře. Navíc je tento recept jednoduchý na přípravu, jenom to hezky dlouho podusit, aby bylo maso krásně měkké a rozpadávalo se na jazyku.
Nakrájenou cibuli s česnekem opeč na oleji, přidej nakrájené maso, sůl, pepř a hořčici. Z masa a přísad se ti vytvoří skvělý základ.
Dokud se ti maso dusí a pouští šťávu, nakrájej si rajčata. Ideálně na co nejmenší kousky, aby se ti hezky rozvařili. Někdo je dokonce i oloupe, ale mně neoloupaná vůbec nevadí. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Přidej k masu, podlij pivem. Za průběžného míchání, zakryté pokličkou a na nízké teplotě vař 90 minut. Průběžně můžeš podlévat vodou, abys to neměl až příliš husté. Maso pustí šťávu, rajčata pustí šťávu, pivo je pivo, takže to nechám na tvém odhadu a chuti.
Nejvíce mi to chutná s rýží.
Dobrou chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
404 kcal, tuky 23 g, bílkoviny 25 g, sacharidy 24 g, vláknina 3 g