Huspenina (Sulc)

Huspenina

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4-6 porcí):

Vepřové koleno, uzené nebo neuzené – 1 ks

Vepřové nožičky – 2 ks

Voda – 2,5 l

Česnek – 2 celé očistené „cibule“ (pozn. všechny stroužky)

Cibule – 2 ks

Sůl, Nové koření, Bobkový list

Čerstvý chléb

Na talíři – Cibule, Paprika, Ocet

JAK NA TO:

S huspeninou je to jako s gulášem. Každý má svůj recept a každému chutná trochu jinak. Někdo dokonce dává i zeleninu a už jsem viděl i s uvařeným vajíčkem. Tak to teda ne.

Huspenina je pro mne jenom ten chutný rosol a maso. Trochu nakrájené cibulky na talíři, trochu octu, papriky a zajídat čerstvým chlebem. A jak na to?

Koleno a nožičky umyješ a dáš vařit společně s očištěným česnekem a cibulí. Přidáš trochu nového koření, několik bobkových listů, celé to osolíš a na nízké teplotě vaříš 5 – 5,5 hodiny. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Maso z kolene a nožiček obereš a všechno ostatní, kromě vývaru, vyhodíš. Ukládáš rovnoměrně do připravených talířů nebo misek a zaléváš vývarem. Použij sitko, abys měl huspeninu čistou a průzračnou.

Zakryté odložíš na balkon vystydnout a máš hotovo.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

900 kcal, tuky 59 g, bílkoviny 41 g, sacharidy 53 g, vláknina 4 g

VÍC INSPIRACE NA SVÁTEČNÍ RECEPTY NAJDEŠ NÍŽE: