CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Hovězí maso, mleté – 500 g
Vídeňské párky – 8 ks
Polotvrdý sýr typu Eidam/Gouda, 45% – 50 g
Středně velké bagety – 4 ks
Pasírovaná rajčata – 500 g
2 druhy chilli – např. Tabasco nebo jiná pálivá omáčka + sušené nebo nakládané chilli papričky
Cibule – 1 ks
Česnek – 2 stroužky
Sůl, Pepř, Tymián, Kmín, Řepkový/Slunečnicový olej
JAK NA TO:
Když nadejde konečně ten den, kdy si můžeš dopřát cokoliv, nebo jen tak máš chuť si dát opravdu kalorickou bombu, tak tu máš jeden skvělý recept.
V hlubším hrnci si nakrájenou cibuli a česnek opeč na mírné teplotě. Přidej mleté maso, všechny zmíněné kořeniny, sušené/nakládané chilli papričky a za občasného míchání zakryté podus cca 10 min. Pak přidej celé balení pasírovaných rajčat, promíchej a na mírné teplotě pokračuj v pomalém vaření. Už to ale opět nepřikrývej, aby se ti odpařilo co nejvíc vody. Budeš tuto směs dávat do hot dogů, tak aby ti pak neztékala po rukou. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Předehřej troubu na 180°.
Uvařené párky vlož do rozpůlených a po délce nakrájených baget (viz. obrázek). Naplň je masovou směsí, posyp sýrem a dej zapéct na 10 min. v programu „horní grill a foukání“ nebo jenom „horní grill“, pokud by se ti to zapékalo příliš prudce.
Když máš hotovo, ještě si to pokapej svojí oblíbenou chilli omáčkou a žranice může začít!
Dobrou chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
932 kcal, tuky 49 g, bílkoviny 55 g, sacharidy 69 g, vláknina 5 g