CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Hovězí maso, mleté – 500 g
Vídeňské párky – 8 ks
Polotvrdý sýr typu Eidam/Gouda, 45% – 50 g
Středně velké bagety – 4 ks
Pasírovaná rajčata – 500 g
2 druhy chilli – např. Tabasco nebo jiná pálivá omáčka + sušené nebo nakládané chilli papričky
Cibule – 1 ks
Česnek – 2 stroužky
Sůl, Pepř, Tymián, Kmín, Řepkový/Slunečnicový olej
JAK NA TO:
Když nadejde konečně ten den, kdy si můžeš dopřát cokoliv, nebo jen tak máš chuť si dát opravdu kalorickou bombu, tak tu máš jeden skvělý recept.
V hlubším hrnci si nakrájenou cibuli a česnek opeč na mírné teplotě. Přidej mleté maso, všechny zmíněné koreniny, sušené/nakládané chilli papričky a za občasného míchání zakryté podus cca 10 min. Pak přidej celé balení pasírovaných rajčat, promíchej a na mírné teplotě pokračuj v pomalém vaření. Už to ale opět nepřikrývej, aby se ti odpařilo co nejvíc vody. Budeš tuto směs dávat do hot-dogů, tak aby ti pak neztékala po rukou.
Předehřej troubu na 180°.
Uvařené párky vlož do rozpůlených a po délce nakrájených baget (viz. obrázek). Naplň je masovou směsí, posyp sýrem a dej zapéct na 10 min. v programu „horní grill a foukání“ nebo jenom „horní grill“, pokud by se ti to zapékalo příliš prudce.
Když máš hotovo, ještě si to pokapej svojí oblíbenou chilli omáčkou a žranice může začít!
Dobrou chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
932 kcal, tuky 49 g, bílkoviny 55 g, sacharidy 69 g, vláknina 5 g