Double-chilli dog

double-chilli dog, chilli dog, hot dog, recept, žranice, prasárna, kalorická bomba, skvělý, víkend, co vařit, co uvařit

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Hovězí maso, mleté – 500 g

Vídeňské párky – 8 ks

Polotvrdý sýr typu Eidam/Gouda, 45% – 50 g

Středně velké bagety – 4 ks

Pasírovaná rajčata – 500 g

2 druhy chilli – např. Tabasco nebo jiná pálivá omáčka + sušené nebo nakládané chilli papričky

Cibule – 1 ks

Česnek – 2 stroužky

Sůl, Pepř, Tymián, Kmín, Řepkový/Slunečnicový olej

JAK NA TO:

Když nadejde konečně ten den, kdy si můžeš dopřát cokoliv, nebo jen tak máš chuť si dát opravdu kalorickou bombu, tak tu máš jeden skvělý recept.

V hlubším hrnci si nakrájenou cibuli a česnek opeč na mírné teplotě. Přidej mleté maso, všechny zmíněné koreniny, sušené/nakládané chilli papričky a za občasného míchání zakryté podus cca 10 min. Pak přidej celé balení pasírovaných rajčat, promíchej a na mírné teplotě pokračuj v pomalém vaření. Už to ale opět nepřikrývej, aby se ti odpařilo co nejvíc vody. Budeš tuto směs dávat do hot-dogů, tak aby ti pak neztékala po rukou.

Předehřej troubu na 180°.

Uvařené párky vlož do rozpůlených a po délce nakrájených baget (viz. obrázek). Naplň je masovou směsí, posyp sýrem a dej zapéct na 10 min. v programu „horní grill a foukání“ nebo jenom „horní grill“, pokud by se ti to zapékalo příliš prudce.

Když máš hotovo, ještě si to pokapej svojí oblíbenou chilli omáčkou a žranice může začít!

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

932 kcal, tuky 49 g, bílkoviny 55 g, sacharidy 69 g, vláknina 5 g

DALŠÍ INSPIRACI NA TVŮJ CHEAT-DAY NAJDEŠ NÍŽE: