CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Uzené maso (krkovice, plec, kýta.. nechám na tobě) – 500 g
Med – 2 PL
Červená paprika (sladká nebo pálivá, je to opět na tobě) – 1 PL
Dijonská hořčice – 2 čl
Čerstvý chléb
Salát, případně jiná zelenina
JAK NA TO:
Pokud si budeš vybírat maso, vyber si takové mastnější. Ať se ti z toho má co vypéct, bude to nejenomže chutnější, ale nebudeš to mít suché.
Maso si nařežeš na mřížku a potřeš připravenou marinádou. Tu si připravíš smícháním medu, papriky a hořčice. Nejdřív použij jenom polovinu marinády a dej zapéct na 10 min. na 180°, režim horní grill a foukání. Následně na maso nanes i druhou polovinu marinády a zapékej 20 min. na stejné teplotě a ve stejném režimu.
Maso budeš mít vláčné, z medu se ti vytvoří krustička. Bude to jedna báseň. Dá se to jíst jak za tepla, tak za studena. Stačí si jen vybrat.
Dobrou chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
432 kcal, tuky 11 g, bílkoviny 25 g, sacharidy 50 g, vláknina 5 g