Dýňové crostini s balkánským sýrem a ořechy

crostini, recept, hokkaido, jednohubky, party, oslava

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Bageta – 2 ks

Hokkaido – 1/2 ks

Balkánský sýr – 200 g

Česnek – 2 stroužky

Vlašské ořechy – aby vyšlo na všechny crostini

JAK NA TO:

Crostini jsou oblíbené v Itálii jako předkrm nebo takový malý snack. Jelikož je ale nekonečně možností jak si je připravit, vymyslel jsem si tento způsob. Klidně bych to nazval i rozpečené bagetky s dýňovou pomazánkou, ale takto mi to zní honosněji. 🙂

Dýni jenom vydlabeš, nakrájíš na větší kousky a dáš péct na 200° na 25 min., režim horní a spodní ohřev. 10 min. před koncem přidáš neoloupané stroužky česneku. Necháš vystydnout, česnek oloupeš a spolu s balkánským sýrem rozmícháš do souvislé hmoty. Použij klasické štouchadlo a pokud to chceš mít jemnější, na závěr použij vidličku. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Nakrájené bagetky opečeš. Můžeš je přidat na posledních 5 min. i k dýni. Připravenou směs natíráš na pečivo, ozdobíš ořechem a máš hotovo. O vynikající, zdravou, chutnou a jednoduchou večeři máš vystaráno.

Dobrou chuť.

TIP: pokud nevíš, co z druhé půlky dýně, klidně si připravi tuto skvělou dýňovou polévku 😉

PS: pokud ti pečená dýně chutnala, klidně si ji připrav také s kozím sýrem a brambory, také veliká bomba! 🙂

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

410 kcal, tuky 18 g, bílkoviny 14 g, sacharidy 49 g, vláknina 4 g

INSPIRACI NA DALŠÍ DOBROU VEČEŘI NAJDEŠ TADY: