Pečená dýně Hokkaido s kozím sýrem a brambory

dýně, Hokkaido, podzimní, recept, oběd, večeře, jednoduchý, rychlý, chutný

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Hokkaido – 1 střední kus

Kozí sýr – 100 g

Brambory – 2 ks/osoba

Česnek – celý svazek

Sůl, Pepř, Rozmarýn, Petrželová nať, Řepkový a Olivový olej

JAK NA TO:

I v době nouzového stavu, kdy se nedá chodit po návštěvách, jsem objevil tento perfektní recept. Pochlubila se mi s ním moje sestřenice Péťa. Vyzkoušel jsem a byl jsem nadšený. Navíc je to přesně tak, jak to má být. Šup, šup a máš hotovo.

Dýni a brambory jenom umyješ a nakrájíš. Se slupkou. Dýni samozřejmě i vydlabeš. 🙂 Řepkovým olejem si trochu pomažeš plech. Ukládáš brambory s dýni, přidáš celý svazek česneku (také se slupkou), osolíš, opepříš, pokapeš olivovým olejem a pečeš 35 min. na 200°. Odekryté. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Na posledních 10 min. přidáš nakrájený kozí sýr (ideálně ukládáš na dýni, stejně jak na obrázku) a na závěr trochu rozmarýnu a petrželové natě.

Hodí se k tomu čerstvý salát. Já si připravil červenou řepu s ořechy, zakápnutou olivovým olejem, ale deti mi ji snědly dřív, než se upekla dýně. Do obchodu už se mi nechtělo. 🙂

Dobrou chuť.

PS: chutnal ti tento recept? Z pečené dýně si můžeš také připravit fantastické dýňové crostini 😉

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

329 kcal, tuky 9 g, bílkoviny 13 g, sacharidy 48 g, vláknina 10 g

INSPIRACI NA DALŠÍ DOBROU VEČEŘI NAJDEŠ TADY: