Uzená šunka v medové krustě

uzená šunka, maso, med, recept, marináda, velikonoční

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Uzené maso (krkovice, plec, kýta.. nechám na tobě) – 500 g

Med – 2 PL

Červená paprika (sladká nebo pálivá, je to opět na tobě) – 1 PL

Dijonská hořčice – 2 čl

Čerstvý chléb

Salát, případně jiná zelenina

JAK NA TO:

Pokud si budeš vybírat maso, vyber si takové mastnější. Ať se ti z toho má co vypéct, bude to nejenomže chutnější, ale nebudeš to mít suché.

Maso si nařežeš na mřížku a potřeš připravenou marinádou. Tu si připravíš smícháním medu, papriky a hořčice. Nejdřív použij jenom polovinu marinády a dej zapéct na 10 min. na 180°, režim horní grill a foukání. Následně na maso nanes i druhou polovinu marinády a zapékej 20 min. na stejné teplotě a ve stejném režimu.

Maso budeš mít vláčné, z medu se ti vytvoří krustička. Bude to jedna báseň. Dá se to jíst jak za tepla, tak za studena. Stačí si jen vybrat.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

432 kcal, tuky 11 g, bílkoviny 25 g, sacharidy 50 g, vláknina 5 g

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

DALŠÍ INSPIRACI NA TVŮJ CHEAT-DAY NAJDEŠ NÍŽE: