CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Vepřová krkovice (s kostí nebo bez) – 4 steaky
Kysané zelí – 2×500 g balení
Smetana, sladká 33% – 250 ml
Česnek – 4 stroužky
Sůl, Pepř, Řepkový/Slunečnicový olej
JAK NA TO:
Máš před sebou další jednoduchý recept, který připravíš v podstatě v jednom pekáči.
Maso osolíš, opepříš, potřeš protlačeným česnekem a necháš alespoň 12 hodin naložené. (pokračování níž)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Pekáč potřeš tenkou vrstvou oleje, vyložíš kapustou, položíš maso a zakryté pečeš 45 min. na 160°.
Potom podliješ smetanou a odkryté zapékáš na 180° dalších 15 min. a máš hotovo.
Můžeš podávat s bramborami, ale také s ryží.
Dobrou chuť.
PS: s rýží ti to bude trochu připomínat Koložvárskou kapustu/Koložvárské zelí
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
481 kcal, tuky 33 g, bílkoviny 34 g, sacharidy 11 g, vláknina 5 g