Zapečená krkovice s kysaným zelím

Zapečená krkovice s kysaným zelím

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Vepřová krkovice (s kostí nebo bez) – 4 steaky

Kysané zelí – 2×500 g balení

Smetana, sladká 33% – 250 ml

Česnek – 4 stroužky

Sůl, Pepř, Řepkový/Slunečnicový olej

JAK NA TO:

Máš před sebou další jednoduchý recept, který připravíš v podstatě v jednom pekáči.

Maso osolíš, opepříš, potřeš protlačeným česnekem a necháš alespoň 12 hodin naložené. (pokračování níž)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Pekáč potřeš tenkou vrstvou oleje, vyložíš kapustou, položíš maso a zakryté pečeš 45 min. na 160°.

Potom podliješ smetanou a odkryté zapékáš na 180° dalších 15 min. a máš hotovo.

Můžeš podávat s bramborami, ale také s ryží.

Dobrou chuť.

PS: s rýží ti to bude trochu připomínat Koložvárskou kapustu/Koložvárské zelí

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

481 kcal, tuky 33 g, bílkoviny 34 g, sacharidy 11 g, vláknina 5 g

INSPIRACI NA DALŠÍ DOBROU VEČEŘI NAJDEŠ TADY: