Losos se salsou z pečených rajčat a rýže

Losos se salsou z pečených rajčat a rýže

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Losos – 400 g

Rajčata – 4 kusy

Cibule – 1 ks

Rýže – 1 hrnek (cca 250g)

Pasírovaná rajčata – 500 g

Plátek citronu

Sůl, Pepř, Bazalka, Řepkový nebo Slunečnicový olej

JAK NA TO:

Rozhodně musíš vyzkoušet tuto vynikající a zdravou večeři.

Rýži uvaříš podle návodu. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Začni salsou. Nakrájej si cibuli, rajčata a prudce je opeč na oleji, dokud nebudou téměř spálené. Potom je zalij pasírovanými rajčaty, osol, opepři a na mírné teplotě pomalu vař cca 20 min., dokud ti celá směs trochu nezhoustne. Na závěr přidej čerstvou bazalku a rozmixuj.

Než se ti připraví salsa, nakrájej lososa na větší kousky a prudce je opeč. Začni z té strany, kde je kůže a pokud to bude potřebné, klidně kousky obracej. Ale opatrně, aby nebylo maso suché.

Podáváš s rýží.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

565 kcal, tuky 16 g, bílkoviny 29 g, sacharidy 77 g, vláknina 2 g

VYZKOUŠEJ I DALŠÍ RECEPTY Z RYB: