Plněná paprika (trochu jinak)

Plněná paprika

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Paprika – 2 ks

Rýže – 250 g (1 hrneček)

Fazole červené – 1 plechovka

Olivy černé – 50 g

Česnek – 2 stroužky

Cibule červená – 1 ks

Rajčatový protlak (malé balení) – 1 ks

Voda – 300 ml

Balkánský sýr – 250 g

Sůl, Pepř, Olivový olej

JAK NA TO:

Ukážu ti jeden ideální letní recept na oběd nebo večeři.

Začneš tím, že si troubu předehřeješ na 180°.

Papriky rozřízneš podélně na polovinu a vnitro vyřežeš tak, aby ti zůstala pouze stopka. Není to jenom pro efekt. Nebude ti pak z ní nic vypadávat. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Rýži uvaříš v osolené vodě. Mezitím si připravený pekáč pomastíš olejem, přidáš čerstvou nakrájenou cibuli a protlačený česnek.

Rýži pak sliješ a ještě horkou jí vysypeš do pekáče. Cibule s česnekem a olejem se ti rozvoní a přimícháš fazole (bez nálevu).

Rajčatový protlak promícháš s vodou, přivedeš k varu a naliješ na připravenou směs. Promícháš a podle potřeby osolíš a opepříš.

Směsí naplníš připravené papriky a umístíš je spolu se zbytkem směsi v pekáči.

Dáš péct v režimu „Horní gril a horký vzduch“ na 20 minut a máš hotovo.

Na talíři podáváš posypané balkánským sýrem.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

499 kcal, tuky 17 g, bílkoviny 18 g, sacharidy 67 g, vláknina 6 g

INSPIRACI NA DALŠÍ DOBRÉ OBĚDY NAJDEŠ TADY: