CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Brambory – 10 ks
Klobása – 1 ks
Kukuričná zrna – 100 g
Smetana 33% – 200 ml
Vejce – 1 ks
Eidam/Gouda, 45% tuku v sušině – 50 g
Řepkový olej – jenom na vymaštění pekáče
JAK NA TO:
Inspirací pro tento jednoduchý oběd bylo nalezení zapékací misy po babičce. Byl to takový ten nostalgický návrat do dětství, kdy nám připravovala Francouzské brambory. Ale jenom s vařeným vajíčkem a klobásou to není tak úplně ono. Tak jsem si vymyslel variantu, kterou milují všichni.
Troubu si předehřeješ na 180° (horní a spodní ohřev). Brambory oloupeš, nakrájíš na kolečka, stejně tak klobásu. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Pekáč si pomastíš trochou oleje a pokladáš vrstvy: brambory – klobása s kukuřicí – brambory – klobása s kukuřicí – brambory.
Zakryté pečeš 60 min. Potom si vajíčko rozšleháš ve smetaně a podliješ tím brambory, pak nastrouháš na vrch sýr a dáš bez pokličky zapéct ještě na 15 min. Teplotu ponecháš na 180°, ale změníš režim na horní grill a horký vzduch.
Můžeš zajídat čím chceš, ale výborné je to s klasickými okurkami nebo beraními rohy. A máš vlastně hotovo, takže dobrou chuť. 😉
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
527 kcal, tuky 33 g, bílkoviny 18 g, sacharidy 38 g, vláknina 3 g