Francouzské brambory alá Muž v kuchyni

zapečené brambory, klobása, kukuřice, francouzské brambory, recept, jednoduchý oběd

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Brambory – 10 ks

Klobása – 1 ks

Kukuričná zrna – 100 g

Smetana 33% – 200 ml

Vejce – 1 ks

Eidam/Gouda, 45% tuku v sušině – 50 g

Řepkový olej – jenom na vymaštění pekáče

JAK NA TO:

Inspirací pro tento jednoduchý oběd bylo nalezení zapékací misy po babičce. Byl to takový ten nostalgický návrat do dětství, kdy nám připravovala Francouzské brambory. Ale jenom s vařeným vajíčkem a klobásou to není tak úplně ono. Tak jsem si vymyslel variantu, kterou milují všichni.

Troubu si předehřeješ na 180° (horní a spodní ohřev). Brambory oloupeš, nakrájíš na kolečka, stejně tak klobásu.

Pekáč si pomastíš trochou oleje a pokladáš vrstvy: brambory – klobása s kukuřicí – brambory – klobása s kukuřicí – brambory.

Zakryté pečeš 60 min. Potom si vajíčko rozšleháš ve smetaně a podliješ tím brambory, pak nastrouháš na vrch sýr a dáš bez pokličky zapéct ještě na 15 min. Teplotu ponecháš na 180°, ale změníš režim na horní grill a horký vzduch.

Můžeš zajídat čím chceš, ale výborné je to s klasickými okurkami nebo beraními rohy. A máš vlastně hotovo, takže dobrou chuť. 😉

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

527 kcal, tuky 33 g, bílkoviny 18 g, sacharidy 38 g, vláknina 3 g

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

DALŠÍ INSPIRACI NA TVŮJ CHEAT-DAY NAJDEŠ NÍŽE: