CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Brynza – malé balení 125 g
Balkánský sýr – 100 g
Provensálské pesto – recept najdeš tu
Zeleninový salát – vyzkoušej k tomu tento
Pečivo na topinky, případně jednohubky
JAK NA TO:
Recepty z brynze končí jako brynzové halušky, brynzová pomazánka nebo jako nezdar. Ale toto! Toto je mega pecka! A když to řekla i moje máma, která měla to štěstí, že byla u nás na návštěvě když jsem experimentoval, tak není o čem.
Balkánský sýr nastrouháš na malé kousky, rozmícháš s brynzou a ze směsi vytvaruješ menší kuličky. Obalíš je v pestu a máš hotovo.
Připrav si ještě topinky nebo jednohubky a lahodný salát ve sladkokyselém nálevu.
Dobrou chuť.
TIP: můžeš to použít i jako pomazánku tak, že kuličky rozmažeš na topince nebo na jednohubky 😉
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
385 kcal, tuky 16 g, bílkoviny 11 g, sacharidy 29 g, vláknina 0 g