Ředkvičková pomazánka

ředkvičková pomazánka, snídaně, recept, cottage, Lučina

CO BUDEME POTŘEBOVAT (6-8 porcí):

Ředkvičky – celý svazek (cca 12ks)

Cibule červená – 1 menší kus

Cottage – 300 g

Lučina – 120 g

Šunka – 1 plátek

Pažitka

Chléb na toasty

Máslo

JAK NA TO:

Fantastická, jednoduchá a lehká jarní pomazánka. Zároveň výborný a zdravý recept ke snídani.

Ředkvičky jenom umyješ, odřežeš stopku i kořen a nastrouháš najemno. Cibuli oloupeš a najemno nakrájíš, šunku nakrájíš na menší čtverečky a všechno smícháš s cottage a Lučinou. Hotovou pomazánku už jenom ozdobíš pažitkou a máš hotovo.

Podáváš s opečeným chlebem, který si pomažeš trochou másla.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

264 kcal, tuky 12 g, bílkoviny 13 g, sacharidy 24 g, vláknina 3 g


TIP: vegani a vegetariáni samozřejmě bez šunky 😉 případně se můžeš inspirovat v jiné sekcii vegan/vegetarian 🙂

TIP 2: pokud ti tento recept chutnal, budu rád, když vyzkoušíš i jiné pomazánky 😉 a zároveň jsem ho zařadil i do výběru na celý den 🙂