Brynzové kuličky s balkánským sýrem a provensálským pestem

brynza, brynzové kuličky, recept, večeře, oslava, party, silvestr

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Brynza – malé balení 125 g

Balkánský sýr – 100 g

Provensálské pesto – recept najdeš tu

Zeleninový salát – vyzkoušej k tomu tento

Pečivo na topinky, případně jednohubky

JAK NA TO:

Recepty z brynze končí jako brynzové halušky, brynzová pomazánka nebo jako nezdar. Ale toto. Toto je mega pecka. A když to řekla i moje máma, která měla to štěstí, že byla na návštěvě když jsem experimentoval, tak není o čem.

Balkánský sýr nastrouháš na malé kousky, rozmícháš s brynzou a ze směsi vytvaruješ menší kuličky. Obalíš je v pestu a máš hotovo.

Připrav si ještě topinky nebo jednohubky a lahodný salát ve sladkokyselém nálevu.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

385 kcal, tuky 16 g, bílkoviny 11 g, sacharidy 29 g, vláknina 0 g


TIP: můžeš to použít i jako pomazánku tak, že kuličky rozmažeš na topince nebo na jednohubky 😉

PS: nezdá se to, ale je to velice syté, tak opatrně 🙂 a mám pro tebe také tip ke snídani a obědu 🙂