Jemné smetanové kuře s parmezánem

Jemné smetanové kuře s parmezánem

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Kuřecí prsa – 500 g

Rýže – 250 g

Cibule – 2 ks

Česnek – 2 stroužky

Pasírovaná rajčata – 500 ml

Zakysaná smetana – 250 g

Parmezán – 40 g

Sůl, Pepř, Řepkový nebo Slunečnicový olej

JAK NA TO:

Jemná a vláčná konzistence omáčky a do toho měkké maso. Budeš se zalizovat.

Rýži si uvaříš standardně podle návodu. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

První si nakrájej maso na menší kousky, osol, opepři a prudce opeč na oleji. Když bude mít maso hezkou a půvabní krustičku, odlož bokem a ve výpeku osmahni nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem.

Když je cibule sklovitá, přidáš pasírovaná rajčata, necháš projít varem a rozmixuješ najemno.

Poté přidáš maso, zakysanou smetanu a polovinu nastrouhaného parmezánu. Celou směs promícháš, aby se barvy spojily do jedné, chvíli povaříš a odstavíš.

Podáváš posypané parmezánem a ozdobené bylinkami a jako příloha rýže.

Dobrou chuť. 🙂

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

361 kcal, tuky 10 g, bílkoviny 23 g, sacharidy 45 g, vláknina 2 g

INSPIRACI NA DALŠÍ DOBROU VEČEŘI NAJDEŠ TADY: