CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Kuřecí prsa – 500 g
Rýže – 250 g
Cibule – 2 ks
Česnek – 2 stroužky
Pasírovaná rajčata – 500 ml
Zakysaná smetana – 250 g
Parmezán – 40 g
Sůl, Pepř, Řepkový nebo Slunečnicový olej
JAK NA TO:
Jemná a vláčná konzistence omáčky a do toho měkké maso. Budeš se zalizovat.
Rýži si uvaříš standardně podle návodu. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
První si nakrájej maso na menší kousky, osol, opepři a prudce opeč na oleji. Když bude mít maso hezkou a půvabní krustičku, odlož bokem a ve výpeku osmahni nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem.
Když je cibule sklovitá, přidáš pasírovaná rajčata, necháš projít varem a rozmixuješ najemno.
Poté přidáš maso, zakysanou smetanu a polovinu nastrouhaného parmezánu. Celou směs promícháš, aby se barvy spojily do jedné, chvíli povaříš a odstavíš.
Podáváš posypané parmezánem a ozdobené bylinkami a jako příloha rýže.
Dobrou chuť. 🙂
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
361 kcal, tuky 10 g, bílkoviny 23 g, sacharidy 45 g, vláknina 2 g