CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Kuřecí nožičky – 8 ks
Cizrna – 250 g
Dýně Hokkaido – 1 ks
Cibule – 1 ks
Česnek – 2 stroužky
Voda – 500-750 ml (+ voda na namočení cizrny)
Sůl, Pepř, Koriandr, Chilli, Řepkový/Slunečnicový olej
JAK NA TO:
Pokud sleduješ moje příběhy na Instagramu, určitě si zachytil, že jsem jednou večeřel o půl desáté večer. 🙂 Ano, byl to tento recept, jednoduchý, zdravý, chutný, ale hlavně lehký na trávení a ještě i zasytí.
Cizrnu namočíš alespoň na 12 hod. do vody.
Kuřecí nožičky v hlubší pánvi prudce opečeš z každé strany, potom je vyndáš a odložíš bokem. Do výpeku přidáš nakrájenou cibuli a česnek, stáhneš teplotu a opečeš do zlatova. Mezitím si nakrájíš dýni, kterou přidáš k cibuli s česnekem. Podliješ půl litrem vody, vložíš kuřecí nožičky a celé podusíš přikryté a na mírné teplotě 20 min. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Nožičky opět vybereš, protože to celé rozmixuješ. Nakonec přidáš zceděnou cizrnu a spolu s nožičkami dovaříš, dokud ti cizrna nezměkne. Opět přikryté a opět na mírné teplotě. Cca 25 min.
Výsledek bude hustá směs s kousky cizrny a jemným kuřecím masem.
Na talíři ještě ozdobíš čerstvými lístky koriandru a chilli.
Dobrou chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
468 kcal, tuky 20 g, bílkoviny 33 g, sacharidy 39 g, vláknina 14 g