Opečené houby se slaninou, bramborami a cibulkovým dipem

oběd, recept, jednoduchý, rychlý, chutný, brambory, houby, žampiony, slanina, jogurt, jogurtový dip, jarní cibulka, petržlenová ňať

CO BUDEME POTŘEBOVAT (2 porce):

Malé brambory – 16 ks

Žampiony – 500 g

Oravská/Anglická slanina – 200 g

Sůl, Pepř, Čerstvá petrželová ňať, Řepkový/Slunečnicový olej

Cibulkový dip

JAK NA TO:

Kolegyně v práci mě viděly jíst tento recept a řekly, že „hmm.. to vypadá dobře“. A nejenom vypadá. Tento jednoduchý recept k obědu je opravdu fantastický.

Brambory uvaříš ve slupce, cca 20 min. Neloupeš je. Jenom uvaříš.

Pokud najdeš malé žampiony nemusíš je ani krájet, pokud jenom větší, tak je nakrájej. Stejně tak nakrájej i slaninu.

Do hlubší pánve dáš trochu oleje a brambory, žampiony a slaninu opekáš spolu, než se ti houby a slanina krásně propečou. Průběžně promícháš.

Na závěr přidáš čerstvou petrželovou ňať (listy natrháš, stopku nakrájíš nadrobno) a odstavíš.

Dip si připravíš podle receptu, odkaz viz. výše.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

566 kcal, tuky 22 g, bílkoviny 37 g, sacharidy 55 g, vláknina 9 g


TIP: vyzkoušej i jiné omáčky, případně nějaký dobrý salát 😉

PS: do dipu si namáčím brambory, houby i slaninu 😉 a pokud se chci inspirovat dobrou snídaní nebo večeří, kouknu sem 🙂

DŮLEŽITÉ: ukážu ti, jak můžeš jíst, co chceš a ještě u toho efektivně spalovat nadbytečné tuky. Bez toho, aby sis musel/a kupovat doplňky stravy, zázračné výrobky nebo moderní superpotraviny. Vytvoř si svůj osobní profil a přesvědč se sám/sama, že to jde například i s tímto receptem.  😉

Vše máš připravené v klientské zóně na Cestě za pekáčem.