CO BUDEME POTŘEBOVAT (2 porce):
Malé brambory – 16 ks
Žampiony – 500 g
Oravská/Anglická slanina – 200 g
Sůl, Pepř, Čerstvá petrželová ňať, Řepkový/Slunečnicový olej
JAK NA TO:
Kolegyně v práci mě viděly jíst tento recept a řekly, že „hmm.. to vypadá dobře“. A nejenom vypadá. Tento jednoduchý recept k obědu je opravdu fantastický.
Brambory uvaříš ve slupce, cca 20 min. Neloupeš je. Jenom uvaříš.
Pokud najdeš malé žampiony nemusíš je ani krájet, pokud jenom větší, tak je nakrájej. Stejně tak nakrájej i slaninu.
Do hlubší pánve dáš trochu oleje a brambory, žampiony a slaninu opekáš spolu, než se ti houby a slanina krásně propečou. Průběžně promícháš.
Na závěr přidáš čerstvou petrželovou ňať (listy natrháš, stopku nakrájíš nadrobno) a odstavíš.
Dip si připravíš podle receptu, odkaz viz. výše.
Dobrou chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
566 kcal, tuky 22 g, bílkoviny 37 g, sacharidy 55 g, vláknina 9 g