Kuřecí perkelt tak trochu jinak

kuřecí perkelt, maso, jednoduchý, lehký, rychlý, zdravý, zdravá, recept, večeře, po cvičení, pozdní večeře, cizrna, dýně, hokkaido, koriandr, chilli

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Kuřecí nožičky – 8 ks

Cizrna – 250 g

Dýně Hokkaido – 1 ks

Cibule – 1 ks

Česnek – 2 stroužky

Voda – 500-750 ml (+ voda na namočení cizrny)

Sůl, Pepř, Koriandr, Chilli, Řepkový/Slunečnicový olej

JAK NA TO:

Pokud sleduješ moje příběhy na Instagramu, určitě si zachytil, že jsem jednou večeřel o půl desáté večer. 🙂 Ano, byl to tento recept, jednoduchý, zdravý, chutný, ale hlavně lehký na trávení a ještě i zasytí.

Cizrnu namočíš alespoň na 12 hod. do vody.

Kuřecí nožičky v hlubší pánvi prudce opečeš z každé strany, potom je vyndáš a odložíš bokem. Do výpeku přidáš nakrájenou cibuli a česnek, stáhneš teplotu a opečeš do zlatova. Mezitím si nakrájíš dýni, kterou přidáš k cibuli s česnekem. Podliješ půl litrem vody, vložíš kuřecí nožičky a celé podusíš přikryté a na mírné teplotě 20 min.

Nožičky opět vybereš, protože to celé rozmixuješ. Nakonec přidáš zceděnou cizrnu a spolu s nožičkami dovaříš, dokud ti cizrna nezměkne. Opět přikryté a opět na mírné teplotě. Cca 25 min.

Výsledek bude hustá směs s kousky cizrny a jemným kuřecím masem.

Na talíři ještě ozdobíš čerstvými lístky koriandru a chilli.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

468 kcal, tuky 20 g, bílkoviny 33 g, sacharidy 39 g, vláknina 14 g

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

INSPIRACI NA DALŠÍ DOBROU VEČEŘI NAJDEŠ TADY: