Losos s koprovou omáčkou, opečené brambory

losos, koprová omáčka, opečené brambory, recept, oběd, večeře

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Losos, filet s kůží – 600 g

Brambory – 2-3ks/osoba

Koprová omáčka

Sůl, Pepř, Řepkový olej

JAK NA TO:

Jednoduchý a zdravý recept, který je vhodný nejenom k večeři, ale úplně v pohodě i k obědu. Je to jen a jen na tobě.

Oloupané brambory nakrájíš na 1/4 a uvaříš v osolené vodě 8-10 min. Budeš je ještě opékat na oleji, tak je důležité, abys je nerozvařil/a. Brambory sliješ, necháš vodu odpařit, aby nebyly mokré, jinak ti budou v oleji prskat. Neboj se dát do pánve víc oleje a na mírné teplotě opekáš ze všech stran. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Lososa opečeš na pánvi, na mírné teplotě, kůží dolů. Přikryješ, neotáčíš. Chceš mít kůži křupavou a maso šťavnaté. Když je ryba hotová jenom osolíš, oddělíš od kůže a nakrájenou kůži pak lososa ozdobíš.

Dokud se ti opékají brambory a losos, připravíš si lahodnou koprovou omáčku. Recept najdeš v odkazu výše.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

520 kcal, tuky 24 g, bílkoviny 34 g, sacharidy 34 g, vláknina 2 g

VYZKOUŠEJ I DALŠÍ RECEPTY Z RYB: