Losos s koprovou omáčkou, opečené brambory

losos, koprová omáčka, opečené brambory, recept, oběd, večeře

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Losos, filet s kůží – 600 g

Brambory – 2-3ks/osoba

Koprová omáčka

Sůl, Pepř, Řepkový olej

JAK NA TO:

Jednoduchý a zdravý recept, který je vhodný nejenom k večeři, ale úplně v pohodě i k obědu. Je to jen a jen na tobě.

Oloupané brambory nakrájíš na 1/4 a uvaříš v osolené vodě 8-10 min. Budeš je ještě opékat na oleji, tak je důležité, abys je nerozvařil/a. Brambory sliješ, necháš vodu odpařit, aby nebyly mokré, jinak ti budou v oleji prskat. Neboj se dát do pánve víc oleje a na mírné teplotě opekáš ze všech stran.

Lososa opečeš na pánvi, na mírné teplotě, kůží dolů. Přikryješ, neotáčíš. Chceš mít kůži křupavou a maso šťavnaté. Když je ryba hotová jenom osolíš, oddělíš od kůže a nakrájenou kůži pak lososa ozdobíš.

Dokud se ti opékají brambory a losos, připravíš si lahodnou koprovou omáčku. Jednoduchý recept najdeš tu.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

520 kcal, tuky 24 g, bílkoviny 34 g, sacharidy 34 g, vláknina 2 g


TIP: lososa si můžeš samozřejmě připravit i na grilu. Tuto variantu mám ještě raději 😉

PS: ano, losos je přesně tá ryba, která je plná Omega-3 mastných kyselin, které se hodí všem vekovým kategorím, zejmána dětěm. Pokud ti ale budou nad omáčkou ohrnovat nos, pořád máš k dispozici kečup 😀

PS 2: pokud by sis nevěděl rady, co si dát k obědu nebo ke snídani, můžeš se podívat sem