CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Hovězí zadní – 500 g
Oravská/Anglická Slanina – 250 g
Mrkev – 4 ks
Brambory – 4 ks
Červená řepa – 2 ks
Červené víno – 1 dcl
Voda – 4 dcl
Kmín, Tymián, Sůl, Pepř, Čerstvá petržel, Chilli, Řepkový/Slunečnicový olej
JAK NA TO:
Výborný a jednoduchý recept na hovězí zadní.
Maso i slaninu nakrájej na kostky, prudce opeč na pánvi, podlij vínem a nech krátce projít varem. Potom přelož do zapékací mísy, přidej všechnu zeleninu, kterou sis předtím nakrájel, sůl, pepř, kmín, tymián, promíchej, podlij vodou a při 180° nech zakryté dusit 60min.
Na talíři ozdob čerstvou petrželí, chilli a máš hotovo.
Dobrou chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
395 kcal, tuky 12 g, bílkoviny 42 g, sacharidy 25 g, vláknina 6 g