Sýrovo-smetanové pečivo

Sýrovo-smetanové pečivo

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

Hladká mouka – 500 g

Tvrdý sýr Eidam/Gouda 45% – 100 g

Tvrdý sýr Eidam/Gouda, uzený 45% – 100 g

Kysaná smetana – 2 x 200 g

Vajíčko – 2 ks

Sůl

JAK NA TO:

Tento recept mi ukázala moje manželka a já si ho hned zamiloval. Nejenom proto, že je perfektní, ale hlavně proto, že je jednoduchý a tak trochu i návykový, protože se ho nemůžu nikdy dojíst. Můžeš si udělat i poloviční porci, ale věř mi… nebude ti to stačit.

Začni tím, že si žloutky oddělíš od bílků.

Žloutky smícháš s moukou, malou lžičkou soli, najemno nastrouhanými oběma sýry a kysanou smetanou. Rukou mícháš, dokud se ti nevytvoří souvislé těsto.

Na pomoučeném podkladu vyválíš na tenko. Ale ne moc, jinak je budeš mít po upečení suché. Doporučuji si těsto rozdělit na 4 větší kusy a až pak vyválet. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Vykrojíš si požadované tvary a ukládáš na pečící plech. Potřeš bílky a posypeš kmínem, sezamem nebo čímkoliv podle chuti.

Pečeš 10 – 15 min. na 200°. Jenom klasicky horní a spodní ohřev. Každá trouba je jiná, tak to sleduj očima

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

neřeš, jsou přece Vánoce

VÍC INSPIRACE NA SVÁTEČNÍ RECEPTY NAJDEŠ NÍŽE: